Tillbehör

Adela tillhandahåller flagg- och flaggstångstillbehör samt reservdelar.

Flaggstångskula

Flaggstångskulan bör vara med genomgående lina som kan användas till både utvändig och invändig linföring. Roterbar toppkula följer alltid vinden och undviker onödigt slitage på lina och clips. Flaggstångskula/flaggstångsknopp finns i flera storlekar och diameter anpassade för stångens olika längder. Flaggstångskulan finns i metall och i plast och båda i färgerna mässing eller silver. Flaggstångskula med vindpil förgyller stången och gör flaggningen extra festlig.

Mer information

 

Lucka lås

Går att köpa till din befintliga flaggstång eller så monterar vi den på flaggstången som köps av oss. Förhindrar stöld och åverkan på flagga och lina genom att dessa finns inlåsta i flaggstången. Levereras komplett med lucka, lås, dubbla nycklar, samt flaggvikt.

Vevmekanism

Invändig lina med vevsystem gör det enkelt att hissa och hala flaggan. Går att köpa löst och montera i befintlig flaggstång eller montera på ny flaggstång. Levereras komplett med mekanism, bricka, bult samt vev.
Flaggstångsvev går att köpa separat. Vevens längd är 140 mm.

Flagglina

Adelas flagglina är tillverkad i UV-beständig polyester och är flätad runt en kärna av polyester. Linan är 5 mm tjock med värmeförseglade ändar och finns i färdigkapade längder om 16, 23 och 35 m samt 300 m på rulle. Kontrollera regelbundet om byte av flagglina behövs särskilt om flaggarm används.

Markdel till flaggstång komplett

Fällplatta med fällsprint och låsmutter - håldelning ca. 169 mm. Gängstänger M20x500 mm - 3 st. Muttersats M20 för infästning av fällplatta vid gängstänger samt att fixera flaggstången vid fällplattan. Markdel till flaggstång kan köpas separat vid byte av flaggstångsplats.


Betongfundament

Flyttbart betongfundament levereras komplett och är förberett för omgående montage av flaggstången. Fundament för flaggstång finns i minst två storlekar och anpassas efter flaggstångens längd. Betongfundament för flaggstänger 6-9 meter väger ca 500 kg och för flaggstänger 10-12 meter ca 800 kg.

Clips - plast och mässing

Adelas clips är utformade med snabbkopplingsfunktion och kan både knytas eller sys fast i flagglinan. Clips finns i slitstark kompositplast alternativt i mässingutförande komplett med lekare. Alla varianter levereras i par (2 st).
Tillbehörslåda

Med alla flaggstänger vi säljer medföljer det alltid en tillbehörslåda. I denna låda finns allt ni behöver till er flaggstång, ex markfäste, lina, snabbkopplingar, knape, kula, muttersats samt en utförlig beskrivning på hur du monterar stången.

Mer information

 


Flaggarmar

Optimal exponering av budskapet. Flaggan flaggar alltid ut, oavsett om det blåser eller är vindstilla. Finns i två varianter. Hissbar och topppmonterad. Slingband håller större flaggor mot stången och förhindrar att flaggan blåser ut. Fungerar mycket bra tillsammans med någon av våra flaggvikter. Flaggrörets längd 150 cm.
Mer information om toppmonterad flaggarm
Mer information om hissbar flaggarm

Fasadfästen

Våra fasadfästen till flaggstänger, är tillverkade i varmgalvaniserat stål.

Vertikalt fasadfäste i pulverlackerat vit färg, ger en snygg infästning av flaggstången på fasaden.

Fasadfästet med 75° lutning fäster flaggstänger upp till 9 meter mot fasaden.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.